Ne place ceea ce facem si facem ceea ce ne place! Ne place sa fim inconjurati de fel si fel de miresme, culori si gusturi - si nu exista bucurie mai mare pentru noi decat sa impartasim din experienta noastra si altora!

Am aparut din nevoie - caci doar nevoile au adus progresul si civilizatia unde suntem acum - ne-am lovit in decursul timpului de limita de sus a culturii culinare romanesti si ne-am intrebat: "Ce este dupa?" Si raspunsul a venit din calatorii si din experientele impartasite de altii: cateva miliarde de oameni se bucurau de detalii la noi absente si ni se parea ca suntem izolati, atunci cand eram intre ai nostri. Si chiar eram: frontierele culturii culinare sunt greu de trecut. Dar nu imposibil! Deschizi o carte si prologul te face sa nu mai auzi sau sa vezi nimic din jurul tau... Imediat iti acapareaza in cateva file mintea, emotiile si sufletul... Atunci iti spui ca trebuie sa mergi pana la sfarsit!

Retinuti la inceput, ne-am gandit cum sa luptam pentru a aduce si pe mesele noastre o parte din bogatia fara margini a celorlalti. Odata accesibile doar celor foarte bogati, mirodeniile au reprezentat o moneda extrem de puternica pentru comertul intre popoare. Astazi, existenţa din belsug a condimentelor ni se pare normala, dar…

In jurul anului 1492, Cristofor Columb, cautand condimente si blanuri, a crezut ca a ajuns pe una din insulele Asiei, dar nu era sigur daca era in apropierea Indiei, Chinei, Japoniei sau a Indoneziei (pe atunci, insula condimentelor). In fapt ajunsese langa actualele Bahamas, Haiti şi Cuba, in San Salvador, una din insulele vecine. Descoperise astfel continentul american, fiind primul occidental care gusta din inflacaratul chilli... Ne e greu sa ne imaginam ca un pumn de cardamom valora atunci cat salariul minim al unui om pe un an, ca sclavii erau vanduţi pentru cateva masuri de porumb iute sau ca o masura cat un pahar de ghimbir valora cat o oaie. S-au castigat si s-au pierdut imperii in indelungata istorie a mirodeniilor pentru ca noua sa ni se para banale pe raftul din bucatarie borcanelele cu arome exotice. Daca s-au descoperit continente si s-au dus batalii in care sute de mii de oameni si-au pierdut vietile pentru gust, miros si culoare... inseamna ca merita!

La fel s-a intamplat si cu noi cand ne-am intrebat ce este dupa! Dar nu asteptam vreun final, caci pentru ce facem noi, drumul este mai important decat destinatia! Si suntem realisti: spre bucuria noastra, destinatia este infinita! Oameni ca Jamie Oliver, Gordon Ramsay ori Ann Burell sunt de neintrecut in ceea ce fac, ducand limita tot mai departe. Le urmarim activitatea si mergem oriunde pasii lor creativi ne conduc.

Veti gasi la noi tot ceea ce va trebuie pentru a va desavarsi creatiile. Calitatea noastra este dintre cele mai bune, caci alegem exclusiv doar ce ne place noua. Folosim doar mirodenii 100% naturale si ne indeletnicim personal de macinatul si amestecatul lor. O facem cu grija, doar dupa retete celebre pe care le-am imbunatatit, eliminand in totalitate orice aditivi, conservanti, potentiatori de gust sau antiaglomeranti. Ambalam manual fiecare plic, in conditii de igiena deosebita, pentru a fi siguri ca veti folosi doar produse de cea mai inalta clasa. Si nu in ultimul rand, pentru ca ne place ceea ce facem si facem ceea ce ne place, ridicam si mai sus standardele garantandu-va un pret excelent!

Autorizatie ANSVSA

  


Cui Condimente Online SRL

 



SC CONDIMENTE ONLINE SRL
CUI RO32150154
J40/10391/2013
BUCURESTI
CONT : RO79INGB0000999903805090 DESCHIS LA ING COTROCENI
TELEFON : 021.310.20.42