Paprika Afumata Dulce-Amaruie 1 Kg

49,05 lei Adauga in Cos

Cantitate: 1 Kg

P

Disponibilitate: Acest produs nu mai este in stoc

Paprika afumata dulce-amaruie, denumita pimenton agridulce in Spania, este un condiment fabulos, ce va oferi culoare, gust si aroma puternica oricarui preparat in care o veti folosi.

Detalii

Paprika afumata dulce, de origine spaniola, din regiunea La Vera, de calitate superioara. Ardeii sunt afumati in mod natural cu lemn de stejar.
Paprika afumata este extraordinara in paella, peste cartofii prajiti sau la cuptor. Se potriveste la orice tip de friptura, este minunata cu peste. Va veti indragosti de aroma ei puternica si de culoarea minunata, rosu inchis intens.

Paprika dulce-amaruie este cea mai folosita in Spania. Prima senzatie pe care o veti simti atunci cand o gustati este un dulce placut, urmat de gustul amarui specific ardeilor. Ardeii proaspeti sunt afumati timp de 15 zile cu lemn de stejar.

Reteta Pui la Cuptor cu Paprika Afumata

Ingrediente:
un pui intreg transat, sau pulpe de pui 10 buc
sare si piper negru
1 lingura paprika afumata dulce-amaruie
1 lingura ulei de masline
1 lingura zahar brun
un catel de usturoi zdrobit

Mod de preparare :
Preincalziti cuptorul la 220 de grade, foc maxim. Tapetati o tava cu hartie de copt. Puiul trebuie spalat si uscat cu servetele de hartie. Preparati o pasta din ulei de masline, paprika afumata, zahar brun si usturoiul zdrobit. Asezonati bucatile de pui cu sare si piper, apoi frecati-le cu pasta aromata. Asezati-le in tava si gatiti-le la cuptor timp de 60 de minute, pana se rumenesc. Serviti cu garnitura de cartofi prajiti sau piure si salata verde.