Condimente Sarmale 1 Kg

47,48 lei

Adauga in Cos

Cantitate: 1 Kg

X

Reteta de sarmale este cea mai cunoscuta reteta romaneasca, fie ca este vorba de sarmale de post sau sarmale cu carne.

Detalii

Amestec de condimente si ierburi aromate special pentru prepararea sarmalelor. Veti obtine un gust delicios, traditional, fara sa dati gres in prepararea sarmalutelor, fie ca sunt in foi de varza sau in frunze de vita.

Contine: ceapa, marar, foi de dafin, paprika, piper negru, cimbru, savory.
Nu contine sare, zahar, alti aditivi sau conservanti.

Reteta Sarmalute de Post

Ingrediente:
3 cepe mari
3 morcovi
300 gr orez
2 linguri Condimente Sarmale
100 ml ulei
sare dupa gust
1 varza murata
1 lingura pasta de tomate

Mod de preparare:
Mai intai pregatiti foile de varza. Taiati-le cotorul si nervurile mari. Ceapa si morcovul fie le tocati marunt, fie le dati pe razatoarea cu gauri mari sau le maruntiti in robotul de bucatarie. Puneti uleiul la incins intr-o tigaie incapatoare si caliti legumele la foc mic, pana se inmoaie si devin translucide. Adaugati orezul, amestecati si mai lasati doua minute pe foc. Adaugati si condimentele pentru sarmale. Daca doriti puteti asezona cu sare, dar tineti cont ca si varza murata este foarte sarata. Puneti o lingura de umplutura de orez in foaia de varza, rulati si strangeti la capete. Asezati sarmalele intr-o cratita adanca, fara sa o umpleti, deoarece sarmalutele isi vor mari volumul cand fierb. Acoperiti sarmalutele cu apa calda si puneti-le pe foc mic pentru 2 ore. Desfaceti pasta de tomate in cateva linguri de apa calda si puneti sosul peste sarmalute. Mai lasati o jumatate de ora pe foc. Inainte de a opri focul scoateti o sarmaluta pe o farfurie si verificati daca varza este fiarta.