Condimente Mititei 1 Kg

59,20 lei

Adauga in Cos

Cantitate: 1 Kg

X

Micii romanesti sunt un preparat celebru al bucatariei noastre. Prepararea micilor in casa este un obicei traditional al romanilor. Sunt multe retete pentru mitiei, noi va prezentam una veche si faimoasa.

Detalii

Toti iubim mititeii rumeni la gratar, sunt un simbol al petrecerilor de vara, sau o gustare delicioasa. Acum ii puteti prepara si acasa, cu ingrediente sanatoase si praspete. Acest amestec de condimente va ofera aroma mititeilor de alta data. Nu trebuie sa adaugati decat usturoi si gata, ati obtinut mici de casa.

Contine: cimbru, piper negru, ienibahar, coriandru, chimion, anason stelat.
Nu contine sare, zahar, alti aditivi sau conservanti.
 

Reteta Mititei "ca la Caru' cu Bere"

Ingrediente: 
1 kilogram carne de vita grasa, tocata
1 plic Condimente Mititei
500 ml supa de oase de vita
1 capatana usturoi
8 grame bicarbonat de sodiu
1 lingurita zeama de lamaie

Mod de preparare :
Carnea de vita se pune intr-un bol mare. Se adauga bicarbonatul stins cu zeama de lamaie, condmentele pentru mititei  si jumatate din cantitatea de supa de oase. Se framanta compozitia bine apoi se lasa la frigider pana a doua zi. In ziua urmatoare se scoate din frigider si se adauga restul de supa. Usturoiul se zdrobeste in mojar cu o lingura de sare pana se transforma intr-o pasta fina care se adauga peste compozitia de mici.Se framanta bine pentru omogenizare si se lasa iar la frigider pana a doua zi. Inainte de fi pusi pe gratar, micii se lasa la temperatura camerei timp de 3 ore, apoi se formeaza intre palmele umede si se ung cu ulei. Fie ca se frig pe jar sau pe aragaz, micii au nevoie de temperatura ridicata.