Harissa 1 Kg

32,52 lei

Adauga in Cos

Cantitate: 1 Kg

X

Harissa este un amestec de condimente tunisian, picant si foarte aromat. Acest condiment se gaseste si  sub forma de pasta Harissa.

Detalii

Bucataria tunisiana si marocana abunda in arome puternice si gust picant. Harissa este un condiment care se potriveste la orice fel de carne. Reinventati puiul la cuptor cu acest condiment. Il puteti presara peste hummus, peste supa de linte sau de naut, este grozav in couscous. Acest amestec de condimente poate fi transformat oricand doriti in pasta Harissa.

Contine: chimion, coriandru, chili fulgi, paprika, chimen, usturoi, sare de mare.
Nu contine zahar, alti aditivi sau conservanti.

Reteta Pasta Harissa

Ingrediente:
2 linguri Harissa
2 linguri ulei de masline
zeama de la o lamaie

Mod de preparare:
Intr-un bol amestecati condimentul Harissa cu ulei de masline si zeama de lamaie pana se formeaza o pasta. Daca doriti sa o subtiati, puteti adauga o lingura de apa.

Reteta Pui la Cuptor Harissa

Ingrediente:
1 pui intreg
pasta de Harissa preparata cum am aratat mai sus

Mod de preparare:
Incalziti cuptorul la temperatura maxima, 220 de grade. Ungeti puiul cu pasta harissa din belsug, si in interior si in exterior. Lsati puiul sa se marineze timp de 30 de minute, intr-un bol acoperit, la temperatura camerei. Asezati puiul intr-o tava si lasati-l la cuptor timp de 45 de minute, sau pana cand se rumeneste. Intepati puiul cu o furculita in zona pulpelor. Daca zeama este clara, puiul este facut. Serviti cu orez sau cartofi prajiti.